De ce ai alege un multicooker? Iti spunem noi: pentru ca e de real folos in bucatarie!

Multicooker-ul este un vas de gatit modern care ne imbunatateste considerabil experienta in bucatarie si care ne ajuta sa facem preparatele pe care le punem pe masa familiei si invitatilor sa devina mai gustoase si sa aiba un aspect aparte.

Avantajele folosirii unui astfel de aparat sunt importante. Daca folosim un aragaz pe gaz, putem folosi multicooker-ul atunci cand exista avarii la reteaua de gaz sau ramanem fara butelie. Acest lucru nu inseamna ca folosind un aragaz electric multicooker-ul devine inutil.

Ati observat probabil ca atunci cand gatim in vase mari mancarea este mai  gustoasa. Se intampla acest lucru pentru ca flacara nu poate incinge brusc tot continutul din vas. Cu alte cuvinte incredientele din vasul respectiv nu isi pierd savoarea si proprietatile pentru ca nu sunt supuse unei temperaturi inalte.

Nu gresim cu nimic daca spunem ca atunci cand gatim mai incet, gatim mai gustos. Acest electrocasnic de bucatarie ne ajuta sa gatim mai incet deoarece majoritatea au functia slow cooker si putem controla temperatura preparatului in timp ce gatim.

O alta functie importanta este gatitul sub presiune. Aceasta imita atributele celebrelor oale sub presiune, care ne ajuta sa gatim in timp record si sanatos. Asadar, putem face si economie prin simplul fapt ca nu mai trebuie sa cumparam o alta oala pentru a gati sub presiune.

De asemenea, putem gati in abur daca ne dorim sa pastram cat mai mult din mineralele si substantele nutritive ale alimentelor pe care le preparam. Desi pare a fi la moda gatitul la abur, nu toata lumea prefera mancarea gatita astfel. Pentru a manca cat mai sanatos, fara a schimba prea mult gustul mancarii cu care ne-am obisnuit putem combina gatitul in abur cu alt timp de gatit pentru a face un singur preparat. Pentru asta nu trebuie neaparat sa folosim mai multe vase ci doar unul singur, un multicooker bun si ieftin.

O alta optiune a multicoocker-ului este aceea de prajire. Cele patru amintite pana acum sunt optiunile basic, pe care le au aproape toate aparatele de acest tip, indiferent de pret. Lor li se adauga alte optiuni care vin odata cu un pret crescut. Ajungem astfel sa ne putem programa mancarea sa se gateasca singura daca nu mai e nevoie sa punem anumite alimente.

De exemplu, putem seta multicookerul sa incalzeasca mancarea o anumita perioada de timp, la o anumita temperatura fixa. Ulterior, vasul poate mentine calda mancarea gatita o perioada mai lunga de timp pentru a nu fi nevoie sa o reincalzim. De asemenea, unele dintre ele ne permit sa reincalzim mancarea.

Retinem asadar ca doar cu un singur vas putem gati prin fierbere, coacere, sub presiune ori cu aburi. Fata de un cuptor sau aragaz electric, unele mulicoockere consuma electricitate cat un bec de 75-150 W.

Cumparand un multicooker nu mai avem nevoie de cuptor cu microunde, oala sub presiune si alte electrocasnice ale caror sarcini le poate indeplini si un multicooker. Pretul unui astfel de aparat poate incepe de la 100 de lei si poate ajunge pana la cateva mii de lei, in functie de performante.