4 cele mai bune alimente bogate în grăsimi benefice sănătății

De-a lungul anilor, grăsimile nu au avut o reputație prea bună – dar acum, se pare că în cele din urmă ne întăresc relația cu acest macro-nutrient greșit înțeles și realizăm cât de necesar este pentru sănătatea creierului, sănătatea inimii, sănătatea hormonală și chiar pierderea în greutate. Desigur, nu toate grăsimile sunt create în mod egal (grăsimile rele pot crește riscul de creștere în greutate și boli cronice) și cu diete bogate în grăsimi, cum ar fi și inducerea stării de cetoză, este mai important ca mereu să știi ce grăsimi sunt sănătoase și care nu.

Grăsimea este necesară pentru sațietate. De asemenea, este macro-nutrientul care declanșează creierul să recunoască stomacul plin atunci când mănâncă. Astfel ajută la reglarea indicilor stomacali pentru a preveni supra-alimentarea. Grăsimea este necesară pentru absorbția de vitamine și minerale. Patru vitamine necesare funcțiilor corporale pot fi absorbite numai în prezența grăsimilor: vitaminele A, D, E și K.

În plus, numeroși antioxidanți, cum ar fi licopenul, sunt mai bine absorbiți în prezența grăsimilor, iar cercetările au legat grăsimi saturate de absorbția calciului îmbunătățită și de sănătatea osoasă.

4 dintre cele mai sănătoase alimente bogate în grăsimi:

Informațiile de mai sus reprezintă un bun ghid pentru a vă ajuta să alegeți grăsimile potrivite. Dar totuși, există unele alimente bogate în grăsimi care merită propriul lor strigăt. Urmează să vă prezentă unele dintre cele mai nutritive alimente ce conțin grăsimi benefice:

1. Peștii grași
Nutriționiștii, medicii și asociațiile medicale sunt de acord: ar trebui să consumăm cel puțin două porții de pește gras pe săptămână pentru a beneficia de avantajele acizilor lor grași omega-3 polinesaturați, DHA și EPA. Acești acizi grași sunt esențiali pentru dezvoltarea corectă, protecția cardiovasculară și sănătatea creierului. Deficiențele în acizii grași omega-3 au fost asociate cu depresia și anxietatea crescută. DHA, în special, este un puternic antiinflamator și a fost asociat nu numai cu riscul redus de Alzheimer, ci și cu îmbunătățirea depresiei.

2. Ouă întregi
Odată considerate nesănătoase datorită conținutului lor de colesterol, ouăle sunt din nou în meniu. Nu numai că sunt ambalate cu proteine, care pot menține nivelurile de zahăr din sânge stabile, dar conțin multe dintre vitaminele și mineralele pe care le au corpurile noastre pentru o sănătate mai bună. Câteva explicații: colina, care este critică pentru funcția cognitivă și sănătatea ficatului; vitamina K2, care protejează împotriva bolilor cardiace prin prevenirea calcificării arteriale; și biotina, un nutrient bine cunoscut pentru susținerea părului, a unghiilor și a sănătății pielii. Cu toate acestea, tipurile de ouă pe care le alegeți sunt, de asemenea, foarte importante, deci luați în considerare opțiunile pentru soiurile de ouă făcute de gâini bio, care tind să fie mai mari în acizii grași omega-3 și vitaminele K2, E și A.

3. Avocado
Fructele de avocado sunt încărcate cu grăsimi mono-saturate (MUFAs) – un tip de grăsimi nesaturate asociate cu sănătatea inimii îmbunătățită (le-a fost demonstrat că ajută la scăderea colesterolului LDL) și sănătatea creierului. Dar sunt mult mai mult decât atât. Ele conțin, de asemenea, peste 14 minerale; fibre solubile, care ajută la captarea excesului de colesterol și expedierea acestuia din sistem; o varietate de antioxidanți; plante pe bază de omega 3; și vitaminele C, E și K. Bonus: Studiile arată că mesele care includ avocado sporesc sentimentele de sațietate mai lungi decât cele fără.

4.Semințele de in, chia și de cânepă
Semințele de in, chia și semințele de cânepă sunt, de asemenea, mari surse de omega-3 pe bază de plante, care ajută la reducerea inflamației în organism. Ele conțin, de asemenea, fibre sănătoase pentru inimă și o cantitate echitabilă de proteine ​​și magneziu, făcându-le adăugări vrednice la micul dejun, spre exemplu. Inul este o sursă deosebit de mare de tip lignani, numit fito-chimic, care poate ajuta la scăderea colesterolului. Sfat bonus: optați pentru semințele de in, care pot fi mai ușor de digerat și luați în considerare înmuierea semințelor de chia (încercați și budinca de Chia) pentru a vă stimula absorbția acestor substanțe nutritive benefice.